Bota al contingut principal

 El diputat de Compromís, Josep Maria Pañella, ha lamentat que el Conseller d’Economia i Indústria, Máximo Buch, haja evitat respondre hui en Les Corts sobre els permisos per a la utilització de la tècnica del fracking per a l’extracció d’hidrocarburs en territori valencià abandonant la Comissió d’Indústria abans que es tractara el punt de l’ordre del dia en què Compromís l’interpel·lava sobre este assumpte.

Per a Pañella “esta actitud de Buch reflecteix com de descol·locat s’ha quedat el PP després del dictamen de la Comissió Tècnica d’experts constituïda a proposta de Compromís en la Diputació de Castelló que recomana no atorgar permisos per al fracking en aplicació del criteri de cautela”.

Els experts consideren com a factors per no autoritzar el fracking la vulnerabilitat de l’aqüífer juràssic del Mestrat, la fragilitat dels ecosistemes existents al territori, la manca de regulació específica, l’absència de rigor científic en la documentació presentada així com la falta d’acreditació de la solvència tècnica exigible.

Segons el diputat de Compromís “un autèntic colp a les intencions del PP d’autoritzar el fracking en els nostre territori, per això Buch ha evitat pronunciar-se hui fins que tinguen clara quina serà la seua estratègia a partir d’ara. Lamentablement esta actitud del conseller no farà possible que el parlament valencià tracte la problemàtica del fracking fins que comence el proper període, però des de Compromís anem a exigir que siga el primer punt a debatre quan es convoque una nova Comissió d’Indústria”.