Bota al contingut principal

El diputat de Compromís-Equo, Joan Baldoví, ha qualificat d'”escàndol” la decisió de l’Audiència Provincial de Balears de suspendre l’ingrés en presó de Matas, sobre qui pesen nou mesos de presó pel primer judici del cas Palma Arena, fins que el Govern resolga si li concedeix o no l’indult que va sol·licitar l’exministre.

“És un nou escàndol. Ahir podíem dir que semblava que la Justícia era igual per a tots, però ara veiem que alguns són més que uns altres”, ha lamentat el diputat.

En aquest sentit, Baldoví ha criticat que un expresident “que ha estat condemnat anteriorment, que torna a ser condemnat i que a més té causes pendents” no ingresse a la presó.

“Ens sembla un altre escàndol que una persona que clarament ha utilitzat el seu càrrec per a beneficiar-se’n mateix no entre en la presó”, ha insistit, per a recordar que el propi ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, ja ha dit que “no li sembla bé” que se l’indulte.

Així mateix, ha advertit que els ciutadans “cada vegada estan més farts de veure aquest tipus d’escàndols i de veure la cara dura que tenen alguns en demanar un indult quan han estat condemnats de manera ferma”.

Per açò, ha reclamat al Govern que el Consell de Ministres d’aquest divendres, “sense mes tardar”, denegue “clarament” l’indult de Matas perquè aquest assumpte es tanque “el més ràpid possible i aquesta persona pague com la resta”. “No han de concedir-li eixe indult perquè se’l mereix”, ha postil·lat.

A més, Baldoví ha recordat que la seua formació ha demanat que la reforma del Codi Penal que s’està tramitant en el Congrés prohibisca que els “polítics condemnats per corrupció” no puguen ser indultats pel Govern.