Bota al contingut principal

Joan Gilabert assenyala en la seua presentació que el sanejament econòmic de l’ajuntament permet encetar una nova fase de planificació consensuada.

“Després de sanejar l’economia i acabar amb la crispació, anem a encetar una nova fase de planificació consensuada per sentar les bases de la ciutat que volem i necessitem”. Així ho manifestava a la seua presentació davant els mitjans Joan Gilabert, qui assumirà al proper plenari les responsabilitats municipals que fins ara tenia Josep Francés con a Regidor d’Hisenda, Primer Tinent d’Alcalde i portaveu de Compromís.

En l’acte s’ha anunciat que Gilaber, com a nou responsable de l’àrea econòmica municipal, assumirà la governança estratègica de la ciutat: “la prioritat afortunadament ja no és quadrar la comptabilitat municipal, sinó seguir amb una gestió prudent i propera al ciutadà, per això anem a reforçar l’àrea econòmica als mesos de treball intens que ens queden per davant”, destacava.

Gilabert, que en esta legislatura ha estat Coordinador del Consell Econòmic i Social i ha desenvolupat tasques d’assessorament a l’àrea econòmica municipal, recordava que “quan es va constituir el Govern d’Ontinyent en 2011 les prioritats eren posar ordre a una gestió econòmica que generava dèficits de 2 milions d’euros anuals, i acabar amb el focus de crispació en que s’havia convertit l’Ajuntament. La tasca del Govern ha estat impecable, anem a poder fer actuacions de més envergadura als propers anys, i hem d’aprofitar la simbiosi aconseguida amb la societat civil per planificar entre tots el futur de la ciutat”, assenyalava.

En aquest sentit, la nova regidoria d’Hisenda i Governança estratègica treballarà també en la planificació estratègica de la ciutat, “ja que va a servir per pensar i fer pensar a la corporació i els veïns sobre el projecte de ciutat que tenim per davant”.

Gilabert puntualitzava que “en els mesos que queden de legislatura no anem a fer un pla estratègic de ciutat, però sí volem seguir avançant en la transparència i involucrar als col·lectius ciutadans en la construcció de la ciutat del futur”.

Gilabert, que mostrava el seu compromís “per consolidar més si cap l’enteniment i les bones relacions en el Govern, i seguir desenvolupant el pacte de legislatura signat en 2011”, incidia en el fet que engega esta nova etapa amb la ferma voluntat “d’aportar a l’Ajuntament el millor de mi i del meu grup”.