Bota al contingut principal

El cap de llista de Primavera Europea, Jordi Sebastià (Compromís), ha assegurat hui que “presentem una coalició per a les eleccions europees que busca generar il·lusió i aspira a posar les institucions europees al servei de les persones i no del gran capital, una candidatura plural per reiniciar Europa des de la democràcia, els drets socials, el respecte als pobles i l’ecologia”.

Sebastià ha realitzat estes declaracions durant la roda de premsa que ha realitzat hui a Alacant per presentar esta coalició que, a més de Compromís, integren Equo, la Chunta Aragonesista, Por un Mundo Más Justo, Participa, Partido Castellano, Socialistas Independientes de Extremadura, Coalición Caballas (Ceuta) i Socialistas por Tenerife. En la roda de premsa han estat també presents Anna Climent i Antonio García, dos dels membres de les comarques d’Alacant que també participen en la llista electoral.

El cap de llista de Primavera Europea ha assegurat que “treballarem per les persones, per la dignitat dels habitants dels països membres de la Unió i donar-los la paraula i la participació”, al temps que ha afegit que “serem també la veu dels valencians i valencianes i portarem a les institucions europees les polítiques necessàries per a cohesionar-nos amb l’Europa de la primera divisió”.

Jordi Sebastià, que ha destacat que “tots els candidats han estat escollits pel sistema de primàries”, ha assenyalat que “és fonamental defensar a Europa qüestions bàsiques com l’arribada del Corredor Mediterrani a Alacant i tractar d’apropar els organismes europeus a la societat, com necessitem fer amb l’OAMI”.

Alhora, el candidat de Primavera Europea ha indicat que “esta serà la primavera que tant necessiten les persones que creuen que una altra Europa és possible i també necessària i per això demà els companys de Compromís per Alacant tractaran de fer-li entrega al president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, el nostre manifest per a una Europa de les Persones”.

D’altra banda, Sebastià ha apuntat que “mentre altres són els candidats de la resignació, nosaltres som la coalició de la il·lusió, i davant candidats com Arias Cañete, de qui és coneguda la seua vinculació amb el gran capital i que ha estat escollit a dit, nosaltres ens presentem amb tota la transparència i responsabilitat de saber que ens devem als ciutadans i ciutadanes per damunt de tot”.