Bota al contingut principal

El diputat de Compromís li presenta “una pregunta parlamentària a la consellera d’Educació per a que mire de justificar, si és que pot, aquest absurd pedagògic”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “Conselleria vol eliminar la línia en valencià del CP Don José Alba, l’únic centre escolar existent a la Vilavella. I ha pres aquesta decisió unilateralment, sense tindre en compte que el 75% dels pares i mares d’aquest centre demanen línia en valencià per a les seues filles i fills, i ho ha fet sense consultar ningú, sense encomanar-se a Déu ni al dimoni, simplement perquè ho han decidit així des d’un despatx”.

Pañella ha deixat clar que “aquest CP Don José Alba és l’únic col·legi existent en la població, de manera que la supressió d’aquesta línia implicaria que els pares i mares, ultramajoritaris, que volen ensenyament en valencià per a les seues filles i fills, o bé quedarien privats del seu dret a escollir la llengua en què volen que siguen escolaritzats, o bé haurien de dur-los a estudiar a una altra població. Quan veus els escarafalls que està muntant el ministeri d’Educació, i el ministre Wert al capdavant, per cinc alumnes que diuen que no poden estudiar en castellà a Catalunya, i ho compares amb el que volen fer a la Vilavella, i en moltes altres poblacions del nostre país, paraules com “hipocresia” i “cinisme” et venen de seguida als llavis. Es veu que la llei diu que “tots els espanyols són iguals”, però algú ha afegit pel seu compte “però alguns són més igual que uns altres”.

Davant d’aquesta situació, el diputat de Compromís li ha exigit a la consellera, “que ens explique, si és que pot, en base a quines argumentacions suposadament científiques ha decidit el seu departament prendre aquesta mesura, que impossibilitaria que la gran majoria de pares i mares pogueren exercir el seu dret a escollir la llengua d’escolarització de les seues filles i fills, i en quins fonaments pedagògics o de qualsevol altra mena s’ha basat per a prendre una decisió que, només a simple vista, es mostra tan clarament antipedagògica, discriminatòria i aberrant”.