Bota al contingut principal
  • Compromís exigeix al Consell que no paralitze la recaptació de l’Impost a la Banca i el destine a lluitar contra la pobresa.

 El portaveu adjunt de Compromís, Fran Ferri, ha reclamat hui que el Consell no paralitze la recaptació de l’Impost a la Banca aprovat per Les Corts en desembre de 2013, després de l’aprovació d’un impost a nivell estatal a un tipus inferior. L’entrada en vigor del gravamen estatal implicarà una pèrdua de 200 milions d’euros d’ingressos anuals per a la Generalitat que el govern central no té previst compensar segons va anunciar en una reunió de la Comissió mixta Govern-Generalitat celebrada la passada setmana.

 Per a Ferri, “davant esta injustícia, és lamentable que Fabra haja preferit paralitzar la recaptació de l’impost, en lloc de plantar-se davant el govern central i negociar des d’una posició de força. Des de Compromís plantegem que es continue recaptant l’impost i, en tot cas, que siga Montoro qui porte la qüestió al Tribunal Constitucional. No és acceptable que es neguen a compensar els 200 milions d’euros que ens pertoquen, mentres sí que es farà amb altres territoris com Canàries, Andalusia i Extremadura que també tenien un impost en vigor”.

 El govern central esgrimeix que l’impost valencià va ser aprovat quan ja estava en vigor un impost similar a nivell estatal, amb un tipus del 0%.

 “Ara es confirma que la intenció del govern central amb aquell impost fantasma era la de bloquejar qualsevol intent de les Comunitats Autònomes de generar nous ingressos en un sector que està obtenint grans beneficis. Des de Compromís sempre hem defensat la necessitat de l’Impost a la Banca i que els diners recaptats siguen destinats a dotar un Fons d’Emergència Social que ajude a pal·liar la greu situació de pobresa que estem patint”.

 “Davant este nou atac del Partit Popular a la caixa de la Generalitat, el govern valencià ha de decidir si vol defensar els interessos dels valencians i valencianes o si tornarà a plegar-se a les ordres de Madrid. Lamentablement, els antecedents de sumisió del Consell no ens conviden a l’optimisme” ha conclós Ferri.