Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha anunciat que Compromís demanarà una comissió d’investigació en el parlament valencià per a conéixer els motius i també depurar les responsabilitats polítiques que puguen derivar-se’n de la falsificació dels comptes públics valencians dels darrers anys.

Segons Morera, “els primers estafats som els valencians i les valencianes, és la ciutadania que ha perdut tota la confiança en els governants, en les institucions públiques i en els organismes de control, que semblen no controlar res per no ser totalment independents”.

Per al síndic de Compromís, “és necessari reaccionar, és necessari superar açò i sols ho farem amb treball i amb total transparència. Per això, des de Compromís demanem que les Corts Valencianes facen una comissió d’investigació per la qual passen tots els responsables dels comptes que han posat en observació des de la Unió Europea. Les informacions al respecte ens donen la raó i cal fer també una auditoria del deute públic, com venim reivindicant des de fa molt de temps perquè sense eixa diagnosi no podem saber on estem certament i què podem fer per eixir d’esta situació a la que ens ha condemnat un mal govern”.

Morera considera que és molt greu perquè “se’ns ha mentit en les Corts i s’ha mentit a la Sindicatura de Comptes, se’ns han amagat factures als calaixos i s’han falsificat les xifres. El modus operandi del PP ha estat igual en totes les institucions, organismes o empreses que han controlat i en eixa línia està la nostra denúncia sobre el forat de 1.300 milions d’euros en RTVV, per una mala gestió i que ningú sap com s’ha produït”.

A banda de la petició per a les Corts, Morera també ha informat que l’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, “també col·laborarà i farà seguiment de la investigació encetada per Brussel·les i farem tot el possible perquè els culpables del falsejament dels comptes no queden impunes com ha passat fins ara”.