Bota al contingut principal

Compromís denuncia que el Consell va mentir sobre el contingut dels estudis

El portaveu adjunt de Compromís a Les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha lamentat que la publicació del contingut d’algunes de les enquestes realitzades amb diners públics pel Consell confirme que s’estiguen utilitzant per a intentar fer campanya a favor dels interessos del Partit Popular. També ha denunciat que s’haja mentit a preguntes realitzades per Compromís negant qüestions relacionades amb la valoració de líders quan es van realitzar preguntes concretes sobre la valoració d’Alberto Fabra.

Segons ha assenyalat el portaveu adjunt de Compromís, Fran Ferri, “Només hi ha dos opcions: o ens han mentit dient que no es preguntaven per valoracions de líders polítics quan estaven preguntant per la valoració del president de la Generalitat, o és que des del propi Consell no consideren a Alberto Fabra un líder polític. Qualsevol de les dos opcions evidencien un govern sense rumb que fa de l’opacitat el seu modus operandi”.

Per a Ferri “No es acceptable que el govern valencià s’haja gastat des de 2010 663.000 euros en enquestes on s’intenta desprestigiar a algunes opcions polítiques. El que queda clar segons els resultats dels estudis és que la ciutadania no ha caigut en les cortines de fum del Partit Popular i creuen que és necessari un canvi de govern i un canvi de polítiques”

 “Ens imaginem que els resultats dels estudis de 2013 van ser catastròfics per a Fabra ja que només s’ha publicat un dels quatre estudis que es van realitzar en eixe període“.

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia -recorreguda pel Consell davant el Tribunal Suprem- ha dictaminat l’obligació del Consell a facilitar estos estudis a la coalició de forma completa.  En aquest sentit, el Grup Parlamentari Compromís ha anunciat que exigirà la publicació de tots els estudis realitzats en 2013 i reiteraran la seua proposta de crear un Registre d’Estudis d’Opinió en col·laboració amb el món acadèmic.

Des de Compromís continuem reclamant que els estudis es realitzen en col·laboració amb la Universitats públiques valencianes per a estalviar recursos i que les enquestes siguen veritablement una eina d’anàlisi i estudi de la societat valenciana i no una arma de propaganda del PP” ha conclós Ferri.