Bota al contingut principal

 

 

  • Compromís planteja un model turístic amb visió estratègica, relació amb la qualitat de vida, i sostenibilitat.

 

 

 

El portaveu adjunt del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha realitzat hui a Gandia una roda de premsa junt al secretari de turisme de Compromís per Gandia, David Gimeno, i la portaveu de la formació, Lorena Milvaques, per valorar la política turística que està duent a terme des de la Generalitat el govern d’Alberto Fabra.

 

Segons Ferri “les dades negatives d’esta temporada turística en localitats claus com Gandia, amb caiguda del nombre de pernoctacions, de l’estada mitjana i del grau d’ocupació,  són un exemple d’un problema més gran i que afecta en conjunt a tot el país. Eixe problema és la manca d’una visió estratègica del model de turisme que volem per part del Govern de la Generalitat. S’aproven molts plans però no es defineix una direcció cap al model de turisme que volem i que necessitem. El sector turístic no necessita papers mullats sinó estratègies clares i polítiques innovadores”.

 

“Des de Compromís creiem que el turisme ha d’estar íntimament relacionat amb la qualitat de vida dels valencians i valencianes. Hem d’impulsar la qualitat de vida com a argument d’atracció de turistes, però també hem d’aconseguir que el model turístic siga un motor de generació de benestar per a la ciutadania. I evidentment, creiem que el turisme ha de ser sostenible. La sostenibilitat territorial i social no estan presents en la política turística valenciana actualment”.

 

Des de Compromís ja s’està treballant en una proposta amb les principals línies de treball de cara a una política turística amb eixos tres eixos: visió estratègica, relació amb la qualitat de vida, i sostenibilitat. Estes línies de treball seran presentades en el marc d’una jornada de treball amb la presència d’experts en turisme que es realitzarà al mes d’octubre.

 

“Davant la manca de rumb i el desgovern de Fabra, des de Compromís apostem per una alternativa transformadora i innovadora, també en política turística”, ha assegurat Ferri.