Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha presentat este matí una Proposició de Llei que la coalició vol que es tramite al parlament valencià. Eixa llei té com a finalitat principal el rescat de les persones, de les famílies endeutes i ofegades pels deutes hipotecaris i per això, proposa la creació d’un Fons Estatal de Rescat.

Segons ha explicat Morera en roda de premsa, “la proposició de llei és fruit de la passivitat del govern del PP en el tema dels desnonaments, que continuen malgrat les sentències del Tribunal de la Unió Europea. Com el govern de Rajoy no en fa cas a les plataformes contra els desnonaments, pensem que és el moment de fer política en majúscules, política pensada per a la ciutadania i per això volem que l’estat rescate a les persones i a les famílies com ha rescatat ja als bancs o a les autopistes radials de Madrid arruïnades”.

Morera ha explicat que les mesures de la proposició de llei, “poden resultar innovadores en el context de l’estat i d’Europa, però tenen els seus orígens en els EUA, en la Gran Depressió i cal fer com en aquells temps, lleis que reactiven l’economia ajudant a les persones, als consumidors i per això proposem la creació d’un Fons Estatal de Rescat amb 4.000 milions d’euros, una quantitat amb la qual calculem que es podrien beneficiar vora 200.000 famílies”.

El portaveu de Compromís ha recordat que només amb el rescat de les autopistes radials de Madrid, “el govern ha pagat 2.500 milions d’euros, o el rescat de la banca, la culpable de la crisi però que ha rebut 100.000 milions d’euros d’ajudes públiques. Per això, no és cap bogeria demanar eixe Fons de Rescat i la creació d’una Oficina Tècnica de Sobreendeutament perquè estudie els casos i dirigisca les operacions de rescat de les famílies”.

Morera ha explicat que la proposició de llei, “està totalment oberta a aportacions, a millores i esperem que es tramite a les Corts i d’una forma ràpida”. Segons el síndic de Compromís, “si la presentem al parlament valencià per a ser debatuda ací, és perquè després passe al Congrés i ho hem fet ací perquè la legislació permet a un parlament autonòmic aprovar i enviar proposicions a la cambra baixa i és més fàcil que fer-ho mitjançant el nostre representant al Congrés, qui té una limitació a l’hora de presentar proposicions de llei, la qual cosa no entenem”.

Ací podeu consultar la Proposició de Llei: llei sobreebdeutament persones