Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del grup Compromís a les Corts Mònica Oltra ha afirmat hui que l’aval que va concedir la Generalitat per comprar Valmor Sport, l’empresa privada que va gestionar els grans premis de Fórmula 1 a València, “no va complir la legalitat vigent i en el millor dels casos era nul”.

Oltra, en la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus, ha recordat que el passat 25 de juny la coalició va ampliar la denúncia de la compra de Valmor davant el Tribunal de Comptes perquè amb la documentació recollida es van adonar que, amb la garantia que va atorgar la Generalitat a la mercantil, “no s’ha complert cap de les previsions legals per realitzar un aval”.

Oltra ha assenyalat que, tot i que la denúncia de Compromís s’haja presentat davant el Tribunal de Comptes, esperen que siga assumida per la Fiscalia Anticorrupció, en el marc de les investigacions que està realitzant per la compra de Valmor per part de la Generalitat Valenciana.

Segons la diputada, l’aval que garantia l’assumpció dels deutes de Valmor es va fer amb “absolut menyspreu a la legalitat vigent”, ja que la llei d’Hisenda Pública Valenciana establia que havia de tenir l’autorització del Consell i publicar en el Diari Oficial de la comunitat, la qual cosa “no es va fer”.

La garantia tampoc està signada, tal com assenyala la norma, pel conseller d’Hisenda, sinó per la llavors consellera de Turisme, Lola Johnson, i el secretari autonòmic Luis Lobón.

A més, ha explicat que aquest aval no va complir la llei de pressupostos autonòmics de 2011, ja que aquesta limitava la seua concessió únicament a empreses públiques i institucions firals, i Valmor no era cap de les dues coses.

“En el millor dels casos, l’aval era nul, per tant la compra de Valmor era prescindible, i més podríem estar davant d’un cas de clara prevaricació, perquè s’ha prescindit absolutament de les previsions legals”

Oltra ha assegurat també que això “desmunta l’argument del PP que la compra d’aquesta societat era inevitable perquè en ser la Generalitat garant de l’empresa, perque si no es comprava els creditors hagueren executat l’aval”.