Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que hui el parlament valencià, “ha fet un pas molt important per a salvar les cooperatives de crèdit valencianes, unes entitats molt importants, claus i senyeres en la dinamització econòmica de moltes poblacions valencianes i que ara Montoro vol exterminar, obligant a la bancarització de tot el sector”.

Per a Morera, “el consens de tots els grups parlamentaris de hui és molt important. Ja vam perdre per culpa del PP la CAM, Bancaixa i el Banc de València, deixant-nos a les valencianes i valencians sense entitats financeres pròpies al servei de les famílies i del sistema productiu. Si alguna cosa continua funcionant són, sens dubte, les cooperatives de crèdit valencianes, que ha sobreviscut amb una bona gestió a la crisi financera mundial i no han necessitat de cap rescat, la qual cosa és digna de menció”.

Hui, entre els acords presos en les Corts, s’ha admès la proposta de Compromís de compartir el sentiment i la reflexió del manifest impulsat per l’Institut Universitari d’Economia Social i Cooperativa de la Universitat de València, que va fer una crida per la continuïtat de les cooperatives de crèdit i les caixes rurals valencianes, per la seua tasca i importància. Hui, les Corts, “han dit clarament que estes cooperatives són un exemple, són necessàries i hui, per fi, se li ha dit d’una forma molt clara al ministre Montoro que les cooperatives de crèdit han de continuar i han de mantenir la seua naturalesa i el règim normatiu actual”, segons Morera.

El manifest dels experts es pot consultar a la pàgina web: www.manifiestocajasruralesvalencianas.org