Bota al contingut principal

Compromís per Vila-real presentarà 13 esmenes per un valor de 19.020.000€ als pressuposts generals de l’estat per a diferents projectes relacionats amb la ciutat de Vila-real. Eixes esmenes fan especial incidència al pas soterrani de l’estació, l’estació Intermodal i el desbloqueig del polígon de la carretera d’Onda.

El primer tinent d’alcalde de Compromís, Pasqual Batalla, ha explicat que “els representants de Compromís a Vila-real li ha fet arribar al diputat de les Corts Joan Baldoví durant la seua visita a la ciutat les nostres exigències perquè ell faça sentir la veu de Vila-real a les Corts Espanyoles”

Amb paraules de Batalla “un any més els pressuposts de la Generalitat tornen a deixar fora la nostra ciutat. Cap dels projectes que ja són reclamacions històriques de la nostra Vila s’han inclòs en este avantprojecte de llei per als pressuposts estatals del 2015. La nostra ciutat ha sigut històricament un motor econòmic per a tota la comarca,  que sempre ha complit les obligacions tributàries omplint les arques de l’estat; a canvi, no ha rebut cap contraprestació, ni en infraestructures, ni en l’àmbit cultural ni social. Tant hem donat que ara amb les vaques magres ens hem quedat sense res, per la qual cosa, ja no demanem, sinó que exigim al govern central que rectifique i que tinga la decència d’admetre a tràmit les esmenes que des de Vila-real presentem.”

Batalla ha recordat “s’ha parlat molt de la reindustrialització com a mètode per eixir de la crisi, per la qual cosa demanem al Ministeri d’Indústria que incloga un programa per donar viabilitat als polígons industrials actualment paralitzats i que bloquegen la recuperació del teixit industrial. En el cas de Vila-real, li demanem 3 milions d’euros per desbloquejar el polígon de la carretera d’Onda. D’igual manera, també presentem una esmena per tal que l’estació Intermodal s’ubique a Vila-real, com estava previst en el projecte original, i més si tenim en compte que la major part dels terrenys són de titularitat estatal en estar en mans de la SAREB.”

L’edil de Compromís ha afirmat que “en les nostres reivindicacions no volem oblidar de la perillositat de la N-340 al pas per Vila-real, per la qual cosa demanem en les esmenes el desdoblament de la carretera al pas per la ciutat, així com una millora de les incorporacions prolongant els carrils d’acceleració est i sud i a la rotonda d’accés nord.”

Segons ha enumerat Batalla les esmenes també inclouen:

  • La realització d’un pas soterrani a l’estació de Vila-real es també una de les esmenes que reclamen, ja que l’actual passarel·la no respon a les necessitats de permeabilitat que necessita l’estació.
  • La dignificació de l’entorn protegit del Millars mitjançant la neteja i adequació, així com la construcció d’un Centre d’Interpretació de la Natura. I per completar la dignificació d’aquest paratge, demanem ambdues esmenes tant al Ministeri de Cultura com al d’Infraestructures l’adequació de “El Pont Nou” considerat BIC, amb la finalitat de potenciar-ne l’atractiu històric i turístic.
  • Que es procedisca a la construcció i adequació de les noves instal·lacions de la comissaria de la Policia Estatal, ja que es troba en un estat deplorable.
  • Que es dote a l’ajuntament de fons per tal d’adquirir publicacions (llibres, audiovisuals, revistes…) per tal de fomentar la lectura a les biblioteques de la ciutat.
  • Per últim, demanem incloure una partida per a la creació d’un departament des d’on gestionar tots els festivals culturals que se celebren en la ciutat de Vila-real.