Bota al contingut principal
  • Ferri: “Fabra té l’oportunitat de situar-se d’una volta al costat de les necessitats dels valencians i no de les necessitats del PP i Rajoy a Madrid”

 

El portaveu adjunt del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha assenyalat que “el President de la Generalitat Alberto Fabra té l’oportunitat de fer un punt d’inflexió sobre la reclamació d’un finançament just per al territori valencià. Això passa per que viga demà al Ple de Les Corts i vote a favor de la proposició no de llei de Compromís que es debatrà en el parlament en què s’insta a iniciar un procediment judicial contra el govern central per a revertir la injusta situació d’infrafinançament”.

 

“Fabra –ha afegit el diputat de Compromís- té l’oportunitat de situar-se d’una volta al costat de les necessitats dels valencians i no de les necessitats del PP i Rajoy a Madrid”.

 

La proposició de Compromís planteja enviar una sol·licitud al Ministeri d’Hisenda requerint: el reconeixement del deute històric xifrat per la Comissió d’experts de Les Corts en 13.500 milions d’euros entre 2002 i 2011, una dotació provisional per a l’any 2014 de 1.800 milions d’euros per a garantir serveis bàsics i que qualsevol revisió del sistema de finançament tinga efectes retroactius a 1 de gener de 2014. En cas de no rebre una resposta satisfactòria en el termini legal de tres mesos, el Consell presentaria una demanda contenciosa-administrativa contra el govern central.

 

“La submissió dels dirigents valencians davant el govern central està sent pagada amb el menyspreu més absolut del President del govern, Mariano Rajoy, al poble valencià. Alberto Fabra no pot continuar amb l’estratègia de plorar i quedar-se de braços creuats davant esta injusta situació. És el moment de plantar-se i actuar i al govern valencià no li queda altra que recórrer davant els tribunals”.

 

Segons Ferri “hi ha sobrats arguments legals per denunciar judicialment el perjuí que està suposant en el serveis bàsics que reben els valencians i valencianes l’injust sistema de finançament que patim, així només cal una mica de valentia en el govern valencià”.