Bota al contingut principal

Ferri: “Ens preguntem en quin món viu Isabel Bonig quan limita les ajudes a lloguers que estan molt per davall del preu de mercat i estableix uns màxims per a cobrar l’ajuda que deixen fora a la immensa majoria de ciutadans”.

El portaveu adjunt de Compromís, Fran Ferri, ha denunciat hui que el Consell ha incomplit el Programa estatal d’ajuda al lloguer d’habitatges amb l’Ordre, publicada hui en el DOCV, per a regular eixa convocatòria d’ajudes.

Segons ha explicat Ferri el programa d’ajuda al lloguer d’habitatges que ha llançat el govern central estableix, entre els requisits per a ser-ne beneficiari “que l’habitatge objecte del contracte d’arrendament ho siga per una renda igual o inferior de 600 euros mensuals”.

Els fons d’este programa són transferits pel govern central a les autonomies que són les encarregades publicar l’ordre de convocatòria de les ajudes. En eixa ordre el govern valencià ha establert que no poden ser objecte d’ajuda els immobles els arrendaments dels quals superen el límit de 382,03 euros als mes a València i 356,56 euros al mes a Alacant i Castelló.

Per a Ferri “açò és un incompliment flagrant del programa d’ajudes estatal. Ens preguntem en quin món viu la consellera Isabel Bonig quan limita les ajudes a lloguers que estan molt per davall del preu de mercat i estableix uns màxims per a cobrar l’ajuda que deixen fora a la immensa majoria de ciutadans que viuen en un habitatge en règim de lloguer. Per exemple a la ciutat de València el lloguer mitjà està al voltant dels 600 euros”.

Segons el parlamentari de Compromís “coneixent el modus operandi del govern del PP, ens temem que pretenen establir criteris impossibes d’assolir per a poder utilitzar els Fons estatals per a tapar els forats provocats per la seua nefasta gestió en la Generalitat Valenciana”.

Ferri ha anunciat que presentarà iniciatives parlamentàries perquè la consellera Bonig responga en Les Corts sobre el despropòsit perpetrat en l’ordre de l’ajuda al lloguer.