Bota al contingut principal

Tant el cap de llista elegit pel Consell Nacional del BLOC com l’executiva, han oferit a l’altra candidat, Diego Gómez, a ocupar el tercer lloc de Compromís en la llista al Congrés dels Diputats. Des de l’organització han destacat que s’ha fet un procés democràtic “net i obert perquè s’ha donat la possibilitat a que es presentara a estes votacions una persona independent”. Els consellers i conselleres nacionals del BLOC s’han reunit este matí en el Casino de Poblet per a triar als candidats que encapçalaran les llistes per València i Castelló per la Coalició Compromís al Congrés dels Diputats. Finalment, els màxims representants de l’organització valencianista han donat un suport d’un 60% dels vots emesos en el Consell Nacional, a Joan Baldoví, històric militant de la Unitat del Poble Valencià i del BLOC i que ha estat regidor i també alcalde del municipi de Sueca.

En el seu discurs d’agraïment, Baldoví ha donat les gràcies “a tots els qui heu votat a Diego, als qui m’heu votat a mi i als qui heu votat en blanc. Espere ser mereixedor de la vostra confiança, de la que hui depositeu en mi”. El candidat del BLOC en la llista de Compromís al Congrés dels Diputats ha animat a l’altre aspirant a encapçalar la candidatura, Diego Gómez, a que continue treballant per Compromís perquè, persones com Gómez, “són les que fan falta en este projecte i en persones com ell sumaram i per això vull que vinga en la meua llista, que siga company meu en esta aventura en la qual podem aconseguir que el valencianisme, el progressisme i l’ecologisme valencià obtinguem representació a Madrid per a defensar els interessos del País Valencià”.

De fet, des de la mateixa executiva nacional del BLOC han reiterat la voluntat de que Gómez vaja en llocs d’encapçalament de la llista de Compromís i li han oferit el número tres, que li correspon al BLOC perquè, malgrat no haver guanyat les eleccions, els consellers i conselleres nacionals del BLOC que han parlat hui en la sessió han destacat la gran trajectòria cívica i la lloable aportació de Diego Gómez al valencianisme polític, en el que està involucrat des de les passades eleccions locals de maig com a regidor de Compromís per Alzira i qui ha comptat amb un 36,5% de suports del Consell Nacional per a ser el candidat per València.

El cap de llista de Compromís ha fet una repassada de la seu llarga trajectòria política en el valencianisme i ha defensat la importància del municipalisme, del treball que fan les dones i homes del BLOC als ajuntaments del País Valencià i a elles i a ells s’ha oferit per a treballar conjuntament després de les eleccions generals del 20-N si ix com a diputat per València.

Baldoví ha advertit que farà una política “en clau valenciana i al Congrés sabran que, per fi, hi ha un diputat valencià i valencianista, que defensa la seua terra i no com els altres diputats valencians que, quan arriben a Madrid, es queden sords i muts i no defensen els interessos de la nostra terra i de la seua gent”.

Segons Baldoví, “ara hem de treballar de valent per explicar el nostre programa i el nostre projecte a les valencianes i els valencians perquè ens trobem en una perspectiva històrica de poder tindre un diputat valencianista compromés amb el País Valencià en esta etapa de la democràcia, com ja vam tindre a Vicent Marco Miranda en la II República, triat diputat pel Front Popular i en representació d’Esquerra Valenciana”.

Per una altra banda, el Consell Nacional del BLOC també ha ratificat, amb un poc més del 74% dels vots a favor, el text del pacte electoral per a concórrer a les eleccions generals del 20-N conjuntament amb Inicitiva del Poble Valencià, Els Verds Esquerra Ecologista del PV i Equo. I també s’han ratificat a la resta de candidats que els valencianistes aporten a les llistes de la Coalició Compromís per a les eleccions del 20-N i que són:

Cap de llista al Congrés per Castelló: Roger Mira

Candidat al Senat per Castelló: Jordi Julià

Segon candidat per Alacant al Congrés: David Navarro

Candidat al Senat per Alacant: Ignasi Bellido

Candidat al Senat per València: Pere Fuset