Bota al contingut principal

El cap de llista de la Coalició Compromís-Equo per València, Joan Baldoví, ha començat el primer dia de campanya electoral parlant de les propostes econòmiques que la seua formació defensarà al Congrés dels Diputats després del 20-N. Baldoví ha tingut la possibilitat de plantejar algunes d’estes idees en una trobada amb dones empresàries i professionals, que s’ha celebrat a l’Ateneu Mercantil de València.

Per a Baldoví, “cal una administració pública forta i decidida, que aposte per eixir d’esta situació i això sols s’aconsegueix ajudant als qui creen ocupació i riquesa i això passa, entre d’altres mesures, per acabar amb la morositat del sector públic i pagant en temps i forma als proveïdors per evitar el tancament d’empreses”.

Des de Compromís també aposten per la inversió productiva en obra pública sostenible, “com ara la construcció de les xarxes de rodalia que ens fan falta en tot el País Valencià, la posada en marxa de les obres del corredor mediterrani i l’alliberament de l’AP-7”.

Baldoví també ha assegurat en la trobada que des de Compromís, “som conscients que la eixida de la crisi sols es pot produir amb un increment de l’activitat productiva dels sectors motors, pel que cal donar suport als sectors exportadors de la indústria i l’agricultura i per això cal primar les mesures destinades a facilitar l’augment de la competitivitat de les empreses”.

També l’ocupació dels joves valencians, la generació més i millor preparada de la història, és una de les prioritats de Compromís i per això Baldoví proposa que es propicie “la contractació de titulats universitaris valencians per part de les empreses (a base a subvencions o amb desgravacions fiscals) una part dels salaris de les primers anys de les noves incorporacions, percentatge que hauria d’anar descendint progressivament durant els primers anys de contracte. No podem permetre que eixos grans cervells que tenim se’n vagen fora del País Valencià i també de l’estat per a treballar, per a progressar, els necessitem ací i l’administració és la que ha de crear les condicions perquè eixos joves troben un futur digne ací, i així també aconseguir que el gran potencial que aporten es quede en la nostra societat”.

Des de Compromís-Equo fan una defensa dels productes industrials valencians contra la competència deslleial dels productes extracomunitaris, tot i promovent legislació europea adient, és a dir, amb un major control dels productes perniciosos i nocius en el consum, dels fabricats amb treball infantil o quasi esclavitud, dels generadors de contaminació en la seua producció i preocupant-se que es pose en pràctica.

Segons Baldoví, “el descens de l’atur a nivells normals sols s’aconseguirà per l’increment del nombre i activitat de les pimes i microempreses, pel que apostem per un suport especial a estes empreses. Facilitar (amb mesures sobre la banca, la SGR, l’IVAF, etc.) l’accés al crèdit de les xicotetes empreses que s’han vist ofegades per les restriccions, sempre que demostren la seua viabilitat econòmica”.

Per això, “cal donar facilitats administratives a la creació de noves empreses: generalització de la finestreta única a nivell comarcal (municipal d’aquells que tinguen polígon industrial); agilització dels tràmits administratius; suport informatiu i de formació als emprenedors que s’arrisquen a crear noves empreses”, segons Baldoví.