Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts Valencianes, Mònica Oltra, ha demanat una compareixença urgent del conseller d’Hisenda, José Manuel Vela, “perquè diga la veritat, perquè explique quina és la situació real de les arques públiques valencianes i també informe per què s’ha demanat un rescat de la Generalitat per part del Tesoro Público”.

Segons Oltra, “les informacions del rescat han confirmat tot allò que ha estat denunciant i advertint Compromís a les Corts Valencianes des de fa més d’un any. El rescat deixa en evidència a Camps i també a Fabra, que han mentit en reiterades ocasions a la societat valenciana dient-nos que estàvem molt bé i que seríem els primers en eixir de la crisi. Els fet, demostren tot el contrari”.

La portaveu adjunta de la coalició valencianista, progressista i ecologista al parlament valencià assegura que la situació de les arques valencianes “és molt preocupant i el gran forat que han deixat els diferents governs del PP no el poden investigar els economistes, ja és competència dels astrònoms per les seus dimensions desproporcionades”.

Segons Oltra, “cal un exercici de sinceritat per part del govern valencià, perquè sabent la veritat serà la única forma de poder fer propostes i polítiques per a eixir d’eixa situació catastròfica en la qual ens trobem i de la qual totes i tots sospitem que si sumen els imports de l’institut Nóos, Gürtel, Brugal, Emarsa, Calatrava i altres tants casos eixiran els milions que el Consell deu als bancs i que no pot pagar”.

També des de Compromís demanaran explicacions, mitjançant el seu diputat al Congrés, Joan Baldoví, per a saber per quins motius l’executiu central aprovà un rescat el dia 28 de desembre sense fer cap publicitat de l’acció, malgrat l’extrema gravetat de la qüestió. Així mateix, Baldoví preguntarà pels criteris del Tesoro Público i les dades que disposa per a posar en marxa eixe rescat, quan a València s’ha negat que s’haja produït eixe succés.