Bota al contingut principal

Fran Ferri, diputat de Compromís, va ser reelegit Secretari General del BLOC JOVE al VIII Congrés de l’organització, celebrat el passat dissabte 18 a Silla. En una cita marcada per l’alta participació i per l’obertura, la candidatura de Ferri es va imposar per un 80.50% dels vots a la presentada pel regidor de Petrer, David Navarro, que obtingué el 18% dels recolzaments.

El VIII Congrés del BLOC JOVE ha estat una cita marcada per l’obertura i la participació. Des de la seua convocatòria, tant militants com simpatitzants o amics han pogut fer arribar les seues aportacions i esmenes a través del web www.mescompromis.com, moltes de les quals han estat incorporades a les ponències política i d’estatuts de l’organització.

A més, els simpatitzants també van poder inscriure’s i participar amb dret a vot al Congrés, en una aposta per obrir l’entitat a la transparència i els joves no associats. Fruit d’aquesta aposta, el VIII Congrés ha estat el més multitudinari en la història de l‘organització, ja que van participar-.hi més de 150 persones a més de convidats.

La ponència política, la d’estatuts i l’informe de gestió del Secretari General durant el període 2009-2012 són aprovats per aclamació.

A Silla va debatir-se i aprovar-se també les ponències d’estatuts i política de l’organització, així com l’informe de gestió del Secretari General durant el període anterior. Aquests tres documents van ser aprovats per aclamació. En el primer d’ells va apostar-se per la modernització de l’estructura i també per adaptar-la a la nova realitat de l’entitat, amb un nombre creixent de militants i una major implantació arreu de les comarques valencianes. També l’enfortiment dels lligams amb Compromís i cap a estructures assembleàries va ser un punt important. En la ponència política, s’apostà per un programa que des del valencianisme, l’esquerra i l’ecologisme, oferisca polítiques que invertisquen en serveis socials, economia productiva i verda així com en una major fiscalització de la corrupció i els privilegis.

Ferri estarà acompanyat per un equip plural i extens orientat a consolidar l’organització

Junt amb Ferri, la nova Coordinadora Nacional del BLOC JOVE estarà formada per 18 persones més, l’equip més extens amb què ha comptat mai el màxim òrgan executiu del BLOC JOVE. En ell participen joves de fins a 14 comarques distintes i on un 42% són dones.

La Coordinadora Nacional del BLOC JOVE per al període 2012-2014 s’ha marcat com a objectiu principal treballar per consolidar els resultats de 2011 de Compromís a les eleccions municipals, autonòmiques i generals, en què el vot jove ha estat decisiu per a l’embranzida de la Coalició. A més, seguiran treballant per consolidar-se com l’entitat política juvenil més activa actualment al País Valencià i amb la voluntat de plantejar una alternativa política valencianista, d’esquerres i verda al context actual de crisi que afecta de manera més significativa el jovent.

Entitats polítiques i socials d’arreu de l’Estat i líders de Compromís estigueren presents a l’acte.

Al VIII Congrés estigueren presents el diputat de Compromís-Equo al Congrés, Joan Baldoví, així com els diputats de Coalició Compromís a les Corts, Enric Morera, Josep Maria Pañella i Juan Ponce, i les regidores de Compromís per València, Consol Castillo i Maria Pilar Soriano. Junt amb ells, també acompanyaren el BLOC JOVE entitats polítiques d’arreu de l’Estat com JEV(ICV), Joves amb Iniciativa (IPV), JEN (PSM), JSPV(PSPV), JNC (CIU), Chobentú (CHA), i també una nodrida representació dels moviments socials del País Valencià, entre ells: Ca Revolta, ACV Tirant lo Blanc, Intersindical Jove, Aposta Jove-UGT PV, BEA o el CJCV.