Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat hui que “és increïble que el Consell garantisca que la gestió de la línia 2 del Tram tindrà beneficis, però decidisca oferir-se’ls a l’empresa privada adjudicatària, en lloc de que se’ls quede l’administració pública, que és la que ha fet la inversió inicial de més de 100 milions d’euros en este transport”.

Mollà ha realitzat estes declaracions durant la comissió d’Obres Públiques i Transports que s’ha celebrat este matí a Les Corts i en la que s’ha pres en consideració la Proposició No de Llei (PNL) en la que Compromís demanava que s’anul•lara el concurs d’adjudicació i que fóra FGV qui es fera càrrec de la gestió de la infraestructura.

La diputada de Compromís ha recriminat a la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, que “afirme rotundament que la privatització de la línia és l’única solució viable, però no siga capaç d’explicar quant costaria exactament que FGV es fera càrrec del servei i quant costa que es faça càrrec una empresa privada, a la que la Generalitat li està garantit un sis per cent fixe de benefici”.

“El govern del PP ha volgut des d’un principi que la gestió d’esta línia 2 del Tram passara a mans privades, una decisió que tracten de justificar amb arguments pobres i sense parlar de xifres, però és evident que el que volen és que les inversions es facen amb els diners de tots i els beneficis només se’ls emporten uns pocs”, ha afegit.

Mollà ha apuntat que “les fórmules público-privades es fan quan l’administració no arriba a certs processos, però en este cas en el que els mateixos treballadors de FGV han assegurat que poden assumir la gestió d’esta línia, no és necessari recórrer a l’empresa privada”.

Així mateix, la diputada ha lamentat que “una vegada més la consellera haja evitat comprometre’s amb una data concreta per a la posada en marxa del Tram, ni tan sols ha dit que puga posar-se en funcionament en el començament del curs 2012/2013, com havia garantit en anteriors ocasions”.

“La PNL de Compromís demanava també que se suprimisca el subministrament elèctric fins la posada en marxa d’este transport, doncs portem més d’un any pagant una despesa innecessària que evidència com de mal està gestionant el Consell esta infraestructura”, ha continuat.

Alhora, Mireia Mollà ha preguntat si l’estudi que l’Ens Gestor de Transports i Ports de la Generalitat ha encarregat a una empresa externa proposa la supressió de diverses línies de bus quan es pose en marxa el Tram, però Bonig ha evitat pronunciar-se al respecte. Sobre si Aigües d’Alacant ha fet arribar a FGV un informe en el que s’alerta de desperfectes en la xarxa de sanejament feta en la construcció del tram zero d’esta línia 2, ha indicat que ho desconeixia, però ha reconegut que si és així la Conselleria haurà d’assumir la despesa.