Bota al contingut principal

El Grup parlamentari Compromís ha denunciat durant la Comissió de Noves Tecnologies que ha tingut lloc hui en Les Corts varis “punts foscos” del conveni que va signar en 2007 el govern valencià aleshores presidit per Francisco Camps amb l’Associació E3 Futura, per a l’organització de la Campus Party, on es va passar dels 600.000€ anuals d’aportació per part de la Generalitat a més de 1.300.000€ .

Segons ha assenyalat el diputat de Compromís, Fran Ferri, mentre defensava una iniciativa del seu grup sobre este encontre tecnològic “és sospitós que el conveni estiga signat amb una associació que es defineix com a no-lucrativa, al temps que per al desenvolupament d’estes jornades es feren servir diverses societats mercantils. Així, el titular del registre de participants no era esta associació sinó una empresa vinculada als organitzadors amb el nom FUTURA NETWORKS S.L mentre que la promotora d’algunes activitats dins de la Campus Party era l’empresa FUTURA INTERACTIVA S.L”.

Per a Ferri “este entramat societari i l’augment de les aportacions de la Generalitat ens fa sospitar que realment existia un ànim de lucre evident a costa dels diners públics, més enllà de les retribucions justes per l’organització de l’esdeveniment. El Consell hauria d’investigar este conveni i posar llum sobre esta teranyina societària”.

En qualsevol cas, Compromís ha registrat una sèrie de peticions de documentació per a revisar les factures de l’organització de les diferents edicions del Campus Party.

“El que és evident és que a la fi per la mala gestió del Consell enguany no comptarem amb un esdeveniment que vinculava a València amb les noves tecnologies” ha afirmat Ferri.

Durant esta comissió el diputat de Compromís ha defensat una proposta per a què la Generalitat organitze un esdeveniment similar centrat en l’aplicació de les noves tecnologies a la transparència de les administracions i la participació ciutadana, que ha sigut rebutjada amb els vots en contra del Partit Popular.