Bota al contingut principal

Segons ha assenyalat hui la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “les retallades en sanitat estan tenint ja unes conseqüències nefastes en el nostre sistema de salut públic”.

Compromís va registrar una sèrie de preguntes parlamentàries dirigides al Consell sobre el fet de què la Conselleria de Sanitat obligue al personal sanitari de la unitat d’hospitalització domiciliària de l’Arnau de Vilanova de València a utilitzar el seu vehicle particular per atendre els malalts que estan recuperant-se en les seues cases.

Segons Oltra “la resposta que hem rebut de la Conselleria no pot ser més desoladora ja que reconeixen que es tracta d’una mesura d’estalvi que estan aplicant en tota la Comunitat Valenciana i ens informen que a Alacant i Castelló les unitats d’hospitalització domiciliària ja funcionen d’esta manera i a València s’està implantant ara esta mesura”.

Les unitats d’hospitalització domiciliària tenen com a missió assumir l’assistència en el domicili del pacient després d’una primera fase d’estabilització en l’hospital. Estes unitats es posaren en marxa formalment l’any 1995 i per a formar-ne part només s’exigia al personal sanitari estar en disposició del permís de conduir. Fins ara els desplaçaments d’estes unitats es realitzaven a través de vehicles contractats per l’administració en forma de renting o en taxi.

“Per al personal que treballa en estes unitats, en els contractes dels quals no figurava la necessitat de disposar de vehicle propi, la nova disposició és un trava laboral important al temps que suposa una baixada de la qualitat per als usuaris”.

Per a la parlamentària de Compromís “el govern del PP està carregant sobre els treballadors sanitaris i els usuaris les retallades que estan imposant després d’haver-se gastat els recursos públics de manera irresponsable”.

“Esta situació té molt a vore amb el procés privatitzador de la sanitat pública que està duent a terme el govern del PP que suposarà l’adopció de noves retallades i el dràstic deteriorament de la qualitat de la sanitat que reben els usuaris”,ha conclòs Oltra.