Bota al contingut principal

• Baldoví: “Al País Valencià este nou pla d’ajust suposarà deteriorar encara més la sanitat i l’educació públiques”

El diputat de Compromís-Equo al Congrés, Joan Baldoví, ha criticat el pla pressupostari bianual que el govern del PP ha presentat davant la Comissió Europea que suposarà unes noves retallades de 102.000 milions d’euros fins al 2014.

Per a Baldoví “este nou pla d’ajust anunciat per Rajoy suposa una sentència de mort per al creació d’ocupació i el creixement econòmic. El govern central va a prendre més mesures en la direcció contrària al que necessita la nostra economia per a revertir esta situació de crisi”.

“En estos moments calen polítiques d’estímul econòmic que ajuden a crear llocs de treball i pal•liar la gravíssima situació que suposa tindre més de 5 milions d’aturats. Quan és més necessari que mai plantejar un nou model econòmic i establir les bases per a promoure el creixement econòmic el govern de Mariano Rajoy té com a única política econòmica aplicar brutals retallades que afecten només als més dèbils i acaben amb l’estat del benestar”.

Segons Baldoví “davant la caiguda d’ingressos de l’administració, amb la que Rajoy pretén justificar les retallades, caldria establir una fiscalitat més justa que realment fera pagar més als que més tenen així com combatre de manera eficaç el frau fiscal, però sembla que des del PP prefereixen ofegar a qui no té cap responsabilitat en esta crisi per a seguir oferint privilegis als més rics”.

Este pla d’ajust fins al 2014 suposa també l’exigència de noves retallades a les autonomies. Tenint en compte la situació del País Valencià on el govern autonòmic no pot fer front als seus pagaments veiem amb preocupació que estes retallades se centraran bàsicament en sanitat i educació deteriorant-se la situació d’uns serveis bàsics que viuen les seues hores més baixes pels nombrosos ajustos que ja han patit.