Bota al contingut principal

· Oltra: “també volem que Rosado explique el fracàs del pla de privatització de la gestió de la sanitat pública”.

El grup parlamentari Compromís, ha registrat una petició de compareixença en Les Corts Valencianes del conseller de Sanitat, Luis Rosado, per a què explique el futur de l’hospital de Llíria.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “la construcció de l’extensió hospitalària de l’Arnau de Vilanova a Llíria ha costat 25 milions d’euros i en este moment hem pogut comprovar que la última actuació que s’ha realitzat allí es tapiar les portes d’accés amb rajoles. Açò és un signe claríssim de l’abandonament d’este hospital de recent construcció, el fet de tapiar els accessos és una prova inequívoca de què el govern valencià no té intenció d’inaugurar-lo a curt o mitjà termini”.

El recinte del nou hospital de Llíria sembla una zona fantasma on els matolls tapen les zones enjardinades, el mobiliari urbà està totalment deteriorat, les marquesines de les parades d’autobús brutes i plenes de brosses, el material d’obra escampat al voltant de l’edifici, les portes tapiades amb rajoles i algeps, les tanques de ferro que rodegen el centre rovellades i un silenci sepulcral envolta una infraestructura que hauria d’estar plena de vida i d’activitat.

“Des de Compromís exigim explicacions al conseller de Sanitat de perquè este abandonament que ha culminat amb el tapiat de les portes de l’hospital de Llíria i que explique també què va a passar ara amb la inversió que ja hem pagat tots els valencians en una infraestructura sanitària que fa falta en la comarca del Camp de Túria i que va ser una promesa electoral del Partit Popular. Les víctimes d’esta mala gestió i de la paralització sine die de les obres són els ciutadans del Camp de Túria i Serrans, que han de continuar desplaçant-se a l’Arnau de Vilanova i la Nova Fe de València per poder tindre una assistència hospitalària en condicions, quan podrien tindre-la a uns pocs quilòmetres del seu domicili”.

Per a Oltra “és irresponsable que hi hagen diners per a altres qüestions que no són importants i que les infraestructures sanitàries, com ara l’hospital de Llíria o el nou hospital de Gandia que es troba en una situació semblant, estiguen abandonades”.

“Volem que el conseller ens responga també sobre si hi ha plans de privatitzar estos nous hospitals construïts que no s’han inaugurat perquè molt ens temem que, igual que en altres infraestructures que hem pagat els valencians, acaben aprofitant-se de la inversió pública aquells que volen fer negoci a costa de la nostra salut “.

“Així mateix, en esta compareixença volem que el conseller explique quins són els plans de futur del govern valencià en matèria de sanitat després de totes les informacions que assenyalen el fracàs del pla de privatització de la gestió de la sanitat pública que el mateix Luis Rosado va presentar en seu parlamentària”.

Segons Compromís, el PP està desmantellant i arruïnant els sistema sanitària valencià, este estiu ha tancat plantes hospitalàries senceres, com les del Clínic i la Nova Fe en València, mentre que ha retirat totes les inversions i ha bloquejat la finalització de noves infraestructures, con la de Llíria i Gandia, amb la possibilitat de malvendre-les a empreses privades per a que continuen lucrant-se amb els diners públics dels contribuents valencians i tot açò amb el fracàs d’un model privatitzador que mostra que el PP està pegant pals de cec i què acabarà fent allò que li marquen des de les grans empreses de sanitat privades.