Bota al contingut principal

Ens trobem en una situació econòmica, social i laboral que ha sobrepassat tots el límits, on s’està produint un retrocés sense precedents dels “Drets Democràtics” assolits durant dècades a base de molt de treball, negociació col·lectiva i sacrifici per part dels treballadors i treballadores. Així com la destrucció d’un model productiu autòcton i territorialitzat on els professionals, autònoms i la xicoteta i mitjana empresa han contribuït de manera molt directa en la generació d’ocupació en els diferents sectors.

Juntament al deteriorament del mercat de treball, estem veient com les estructures bàsiques de l’estat del benestar estan sent erosionades i contrarestades per un pensament neoliberal que utilitza l’excusa de la crisi per arravatar drets i prestacions que estan situant a molts Estas del sur europeu, entre ells l’espanyol, en índex preocupants de pobresa i exclusió social.

Les retallades constants i sistemàtiques, unides a l’afany dels governants de rescatar a la banca, destinant centenars de mils de milions d’euros, mentre abandonen a les persones, són la mostra d’un sistema decadent, sense solucions i amb la clara convicció de mantindre l’establishment del segle XX de les grans corporacions i lobbys.

Esta deriva econòmica, convertida en una gran estafa a la ciutadania, calculada i premeditada, on s’estan emprant les polítiques més neoconservadores de tots els temps, han propiciat que l’escletxa entre rics i pobres siga molt més gran i se situe en un punt de no retorn a l’equilibri social.

Els pilars del benestar, com són l’educació i la sanitat, les prestacions socials, l’aplicació de la Llei de la dependència i el reconeixement del dret de ciutadania a tindre un habitatge o treball digne estan trontollant, fent que la indignació popular s’incremente de manera exponencial.

Les mesures emprades pel Govern del PP i del President Rajoy no donen solucions, sinó que aprofundeixen en la ruïna en la que subsumeixen a milers i milers de famílies cada dia.

Fins i tot, els sectors productius i les patronals empresarials s’han rebel·lat contra les retallades inconnexes i destructores del teixit empresarial, un fet que s’accentua amb el deute institucional i polític que han multiplicat governs com el del PP al País Valencià, on es deuen milers de milions a depenents, farmacèutics, col·legis professionals, subministradors, contractistes,…

La Vaga convocada el 14 de novembre no és sols de l’àmbit laboral, sinó que abasta tot l’àmbit socio-polític i econòmic. Afecta des de la persona aturada, passant pels estudiants, a tots els xicotets i mitjans empresaris, productors i empleats, siga quina siga la seua situació. Es una mobilització de la ciutadania front les retallades i l’austericidi desaforat, on les prioritats dels executius s’han fonamentat en rescatar bancs i no persones.

Davant esta situació de col·lapse en les institucions produït pels actuals governants i amb la clara necessitat de fer polítiques encaminades a rescatar persones, es pel que Compromís fa una crida ciutadana a participar de manera activa en la pròxima Vaga General que es celebrarà el pròxim dimecres dia 14 de novembre de 2012.