Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha registrat hui en les Corts una petició perquè se realitze en el parlament valencià una comissió d’investigació dels pagaments de la Generalitat a Over Marketing. Segons Morera, “des de la legislatura passada estem demanant informació i reiteradament, ens neguen l’accés a la documentació. En estiu 2010, ja demanàrem la compareixença dels consellers Serafín Castellano, Vicente Rambla i Carlos González Cepeda perquè explicaren els contractes atorgats pel govern valencià a la mercantil investigada i la majoria del PP en la Mesa de les Corts va vetar la iniciativa”.

De fet, el veto del PP a eixes compareixences i al lliurament de la informació a Compromís està denunciat al Tribunal Constitucional, on el grup parlamentari té presentat un recurs per la vulneració dels drets fonamentals dels diputats.

Les recents informacions al voltant dels pagaments fets pel govern de Francisco Camps, i que han estat corroborats per un informe de l’Agència Tributària, “demostren que les irregularitats que hem denunciat des del primer dia cada vegada són més evidents. El cas Over, com ja vam dir, acabarà amb la imputació de l’ex president Camps i també d’alguns consellers i ex consellers, que van pagar amb diners públics a empreses que després van ajudar al triomf electoral del PP”, segons Morera.

El portaveu de Compromís ha anunciat que des del seu grup, “anem a insistir en la celebració d’eixa comissió perquè l’oposició, i la ciutadania en general, tenim i té tot el dret del món a conèixer quins contractes ha fet la Generalitat i quants diners ha pagat per a no sabem què. El forat astronòmic de les arques públiques valencianes no és fruit de la casualitat, és producte d’anys i anys de malbaratament dels recursos públics i de pagar més del que tocava per serveis que han resultat poc profitosos per al poble valencià però si per als interessos d’un partit”.

Morera ha insistit que des de Compromís volen “la depuració total i absoluta de totes les responsabilitats i que es retornen a les arques públiques els diners saquejats, perquè eixos diners han estat furtats als dependents, als centres de discapacitats, als estudiants, als malalts i als serveis públics més bàsics i essencials per a garantir el benestar de les valencianes i els valencians”.